Salsa dansen is super gezond

SALSA BESTE DANSVORM VOOR een goede CONDITIE
Salsa dansen is super gezond

SALSA BESTE DANSVORM VOOR JOUW CONDITIE…

salsa dansen – In 2006 heeft het Landelijke Centrum voor Amateurdans (LCA), aan TNO gevraagd te onderzoeken of dansen een positief effect heeft op de volksgezondheid en het korte antwoord is in hoofdletters JAZEKER!

Korte Samenvatting:

Intensief salsa dansen staat gelijk aan een potje enkel tennis, of recreatief voetbal qua inspanning voor jouw lijf.
Salsa is van alle dansvormen die zijn onderzocht dan ook op de tweede plek geëindigd net na Afrikaans dansen qua intensiteit.

Er is ook aangetoond dat Salsa als een van de intensievere vormen van dans een gunstig effect heeft op de BMI en een goede doorbloeding bevorderd. Hierdoor hebben mensen die dansen i aanzienlijke sterkere mate een gezond lichaamsgewicht in vergelijking met de bevolking in het algemeen.. “Zelfs ten opzichte van sporters blijkt dat danssporters gunstig scoren”
Bij Dansen komt nog steeds ook overgewicht voor, maar in aanzienlijk mindere mate!

Dans Je fit met Salsa!

Het voldoen aan de Fit norm ligt bij sporters en danssporters op een vergelijkbaar niveau. Dansers voldoen dus in duidelijk meerdere mate aan de bewegingsnorm van de overheid.

Omdat Salsa dus een van de beste dans vormen is om aan de fit normen te voldoen, en het helpt voor een goede doorbloeding van je lijf en gezondheid is het de beste manier om lekker salsa dansend door het leven te gaan.
En het is een stuk makkelijker vol te houden dan in de sportschool of op het trainingsveld, met vrijwel geen kans op blessures

Rueda de casino – meest intensieve vorm van Salsa!

Rueda is nog weer een stuk intensiever dan standaard salsa, waarbij je ook in de les veel meer aan het dansen bent!
Salsa4Fun is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in Rueda e, heeft maar liefst 400! combinaties, 9 niveaus en een masterclass.
Informeer naar alle mogelijkheden om hieraan mee te kunnen doen…. (minimaal 2 niveaus salsa)

Wil jij ook weer iets fitter worden en ben je voormalig cursist?

Heb je langer dan een jaar geleden bij ons gedanst?
Informeer dan via de app naar onze speciale aanbieding om weer lekker te komen dansen in de leukste dansschool van Nederland. En je wordt elke les nog fitter ook!

Liefs, Salsa4Fun

Download hier het volledige TNO rapport als je meer wilt lezen…

salsa Club Mystique Amsterdam